&noscript=1 />

Steun de ontwikkeling van je kind - Lees ToyAcademy's blog over kinderen.

Wat zijn Numberblocks? En waarom zijn ze zo bijzonder?

Numberblocks zijn fysieke blokjes gebaseerd op de Numberlings figuren (karakters) van de BBC-serie Numberblocks die al een paar jaar op TV en YouTube te zien is. Met Numberblocks kan je kind zelf verschillende Numberlings bouwen.
24 oktober 2022

5 avontuurlijke ideeën voor de herfst(vakantie)

In deze blog geven de speeltantes je inspiratie voor 5 avontuurlijke herfstdagen, waar je noch boardingpass noch coronavaccinatie voor nodig hebt. Dagen vol gezelligheid en leuke momenten op jullie eigen tempo, waarin jullie de wereld op een andere manier verkennen. Met deze activiteiten krijgen jullie een nieuwe blik op jullie omgeving, binnen zowel als buiten. Neem afstand van het alledaagse leven, dat is precies wat we allemaal nodig hebben. Lees hier meer en word geïnspireerd. 

8 september 2022

Wat is de leerstijl van mijn kind?

Ieder kind is uniek. We leren elk op onze eigen manier, die zich gedurende ons leven verandert. We combineren zintuigen en methodes om nieuwe dingen te leren afhankelijk van de situatie, en we maken deze keuzes niet altijd bewust.

Betekent dit dat we ieder onze eigen leerstijl hebben, en dat er dus 7 miljard leerstijlen bestaan? Wat is een leerstijl, en is het een relevant begrip in 2022? Lees er hier meer over. 

26 augustus 2022

De strandtas: Paklijst voor een dagje strand met je kinderen

Hier vind je een fantastische paklijst en inspiratie voor wat je mee kan nemen naar het strand met je kinderen - alles van parasols en emmers tot pleisters en hapjes. Je krijgt ook onze best tips over wat je moet doen als je kind gestoken is door een kwal.

Lees mee in deze blog, waar speeltante en moeder van 5 Kristina haar beste advies geeft over de strandtas.

16 juni 2022

Raak je kind aan - Eenvoudige tips voor babymassage en dagelijkse aanraking

Aanraking is onder Corona een beetje in de schaamtehoek gezet. Maar het is belangrijk dat je je kind elke dag aanraakt en knuffelt – en wij volwassenen hebben ook veel baat bij aanraking.

Lees meer over waarom huidcontact zo belangrijk voor ons is, en hoe het ons welzijn, onze slaap en ons stressniveau beïnvloedt.

11 mei 2022

Luister naar je baby: eenvoudige tips om babygeluiden te herkennen en begrijpen

We hebben van de verpleegkundige Mariaenne Højer Andersen de beste tips gekregen om het verschil te leren verstaan tussen de geluiden die je baby maakt. We geven je tips over hoe je de rust kan bewaren, hoe je babyhuiltjes kunt interpreteren, en wat je eraan kan doen.

10 mei 2022

SpeelGuide 3: Hoe je de tastzin (ook het tactiele zintuig genoemd) kunt trainen.

De tastzin is belangrijk voor het welzijn van je kind. Het gaat om meer dan alleen voelen of iets glad, zacht of hard, koud of warm aanvoelt.
11 april 2022

SpeelGuide 2: Hoe je je proprioceptie traint

Het proprioceptieve zintuig controleert de bewegingen van ons lichaam en zit in alle spieren, pezen en gewrichten. Het zintuig vertelt de hersenen in welke richting het lichaam draait, hoe het beweegt en hoe het lichaam is gepositioneerd ten opzichte van de ruimte en andere dingen of mensen.
7 april 2022

SpeelGuide 1: Leuke training van het evenwichtsorgaan voor kinderen

Het evenwichtsorgaan - ook bekend als het vestibulaire systeem- is een van de drie primaire zintuigen van je kind.
5 april 2022

Wat is sensomotoriek? SpeelGuide over de primaire zintuigen

Kort uitgelegd is sensorische motoriek wanneer de primaire zintuigen van je kind samenwerken. En welke zintuigen zijn dit dan- vraag je je misschien af?
3 april 2022

De handigste weetjes over zonnebrandcrème voor gevoelige kinderen

Verbinden jullie zonnebrandcrème en zon met opstandige kinderen en gefrustreerde ouders vanwege de dagelijkse strijd om de huid goed te bedekken met factor 30? Vind dan wereld's beste zonnebrandcrème trucjes hier.
31 maart 2022

Kijk naar je baby: tips om de signalen van je baby te leren begrijpen

Lees mee en word beter in het verstaan van je baby's signalen - en waarom je ze beter niet met de signalen van andere kinderen vergelijkt. 

30 maart 2022

Stimuleer het empathisch vermogen van je kind met empathiepoppen

Je hebt gewone poppen en empathiepoppen... Deze blog gaat over empathiepoppen en waarom ze zo speciaal zijn, ongeacht de leeftijd van je kind!
23 februari 2022

5 manieren om de wereld met Magna-Tiles te leren begrijpen

We geven je 5 geweldige ideeën om je kind te helpen om de wereld met Magna-Tiles en Magna-Qubix te ontdekken.
17 februari 2022

Hoe maak ik speelgoed schoon? Zo reinig en desinfecteer je het speelgoed van je kind.

In deze blog vertellen we je meer over het schoonmaken van speelgoed en hoe je verschillende soorten speelgoed schoon en vrij van bacteriën en virussen maakt.
14 februari 2022

Montessori: Een nieuwe blik op een oude leermethode

Als je niet weet wat of wie Montessori (onderwijs) is, dan vertellen we je er graag iets meer over. Onderaan deze blog bieden we je concrete voorbeelden voor het creëren van een leerzame omgeving voor je kind.
20 januari 2022

Helpen verzwaarde dekens en vesten een onrustig kind?

In onze webshop hebben we veel verschillende artikelen op dit gebied. Daarom voelen wij ons verplicht om juiste, objectieve informatie te geven over dit type producten en we geven ook graag advies over hoe je een onrustig kind kunt helpen.

14 januari 2022

Hoe zorg je ervoor dat een onrustig kind op school, de kinderopvang e.d. beter gedijt?

Wij volwassenen hebben het al die jaren niet goed begrepen als we kinderen steeds maar weer vragen om stil te zitten. In de klas, bij het maken van hun huiswerk of tijdens het eten.
3 januari 2022