Magnetische vierkantjes om te bouwen: PIXIO

Filteren
Selectie verfijnen
Categorie
Prijs
-
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
 1. Voeg toe aan verlanglijst
  PIXIO 800 PIXIO 800
  PIXIO 800

  Voor gepixelde bouwprojecten. Magnetische miniblokjes incl. guide-app.

  € 284,00
  Tijdelijk uitverkocht - Verzending 30/04
 2. Voeg toe aan verlanglijst
  PIXIO 100 PIXIO 100
  PIXIO 100
  100 magnetische blokjes in 6 verschillende kleuren.
  € 39,00
  Tijdelijk uitverkocht - Verzending 30/04
 3. Voeg toe aan verlanglijst
  PIXIO 50 PIXIO 50
  PIXIO 50
  Ontwikkelt o.a. het begrip van constructie en de fijne motoriek.
  € 19,51
  Tijdelijk uitverkocht - Verzending 30/04
 4. Voeg toe aan verlanglijst
  PIXIO 200 PIXIO 200
  PIXIO 200
  De magnetische blokjes ontwikkelen oa de fijne motoriek en verbeeldingskracht.
  € 77,50
  Tijdelijk uitverkocht - Verzending 30/04
 5. Voeg toe aan verlanglijst
  PIXIO 400 PIXIO 400
  PIXIO 400

  Voor gepixelde bouwprojecten. Magnetische blokjes en slimme guide-app.

  € 155,00
  Tijdelijk uitverkocht - Verzending 30/04
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina

PIXIO - bouw pixelvormige figuren met magneten.

Tegenwoordig weten de meeste kinderen wel wat een pixel is. We zijn het gewend om naar schermen met verschillende resoluties te kijken. Veel kinderen vinden ouderwetse computerspelletjes grappig omdat de animaties met enorm grote pixels getekend zijn.

Er zijn veel creatieve mogelijkheden om met pixels te bouwen. Behalve dat het een creatief proces is waarbij je bv. een figuur of landschap in gedachten hebt en het vervolgens in fysiek materiaal probeert uit te beelden, is het ook leerzaam om iets in vierkantjes op te bouwen.

Wanneer je kind een rond hoofd in vierkantjes bouwt, wordt zijn/haar begrip van geometrische figuren, balans en logica uitgedaagd.

Bovendien zal je kind in zijn/haar leven nog heel wat digitale leervormen (onderwijs en opleiding) tegenkomen. Daarom is het een goed idee om je kind kennis te laten maken met het bouwen in 2D en 3D met PIXIO.

PIXIO combineert 2D- en 3D-figuren.

PIXIO zijn vierkante magneten van hard plastic. Ze bevatten 6 kleine, sterke magneten, die volledig zijn ingekapseld. De kleine vierkantjes hechten zich aan elkaar vast, waardoor je aan alle kanten kunt bouwen.

De PIXIO blokjes zijn te vinden in 16 verschillende kleuren, dus je hebt genoeg mogelijkheden om precies te bouwen waar je zin in hebt.

PIXIO is verkrijgbaar in verschillende sets en in verschillende maten. Sommige zijn geschikt om volgens je vrije fantasie te bouwen, andere zijn bedoeld als bouwset met een bepaalde figuur in gedachten. Maar alle sets bestaan uit dezelfde, magnetische vierkantjes, dus je kunt ze combineren zoals je wilt.

Er bestaat ook een gratis app voor PIXIO. Hiermee kun je duizenden verschillende projecten bouwen. De moeilijkheidsgraad varieert, dus er zitten vast modellen bij die aansluiten op de vaardigheden van jouw kind.

Je kunt dieren, huizen, voertuigen en sprookjesfiguren bouwen - het aanbod is erg groot.

 

Met PIXIO leert je kind spelenderwijs en het is goed voor de fantasie.

PIXIO is dus een geweldige aanvulling op het leermateriaal van je kind. Waarschijnlijk ken je de wiskunde kubussen, die veel kinderen op school bij het rekenonderwijs gebruiken. Het is handig en slim om berekeningen met deze kubusjes te visualiseren

Maar PIXIO is misschien het juiste speelgoed om het rekenonderwijs wat leuker te maken.

Je kunt de kleine magneetjes ook voor rekensommen gebruiken en ze zijn anders dan de wiskunde kubussen. Magnetisme maakt het leuker om rekensommen te oefenen.

Als je smiley's, boerderijdieren of letters met PIXIO hebt gemaakt, dan kun je je creaties als koelkastmagneten gebruiken. Als je verder wilt bouwen, kun je ze gewoon afbreken, uit elkaar halen en steeds opnieuw gebruiken.

De uitvinders van PIXIO heben hun werk grondig gedaan. PIXIO voldoet aan de EN 71 1 en 2 richtlijnen en het patent op de mooie, kleine magnetische blokjes is aangevraagd.

PIXIO is heel geschikt voor nieuwsgierige kinderen die graag met bijzonder speelgoed spelen. Kinderen vanaf 6 jaar leren veel door met de kleine magneetjes te spelen. Geniet ervan!