Speeltantes Jane en Ann

Wat is ToyAcademy?

ToyAcademy is een webshop voor kwaliteitsspeelgoed die de nadruk legt op educatief speelgoed dat de ontwikkeling bevordert.

ToyAcademy werd in Denemarken in 2005 geopend door Ann en Jane met de ambitie om ouders speelgoed aan te bieden dat de vaardigheden van hun kinderen ontwikkelt. In 2005 was dit soort speelgoed alleen toegankelijk voor scholen en instellingen en niet voor de consumentenmarkt.

De naam Speeltantes was snel ingeburgerd. Onder toeziend oog van De Speeltantes is ToyAcademy uitgegroeid tot de grootste webshop in de Deense speelgoedbranche. Vandaag de dag werkt een groeiend internationaal team aan de optimalisering van ToyAcademy. Speelgoed voor de betere ontwikkeling van jouw kind.

Hieronder kan je meer lezen over wie wij zijn, ons bedrijf en waar we in geloven.

Onze visie:

Wij zijn een webshop met een duidelijke mening over wat er bijdraagt aan de positieve ontwikkeling van onze kinderen. Onze ambitie is helder en wij zijn zeer selectief in welk speelgoed we in onze webshop aanbieden.

Bij ToyAcademy vind je al het speelgoed en het gereedschap dat de vaardigheden van jouw kinderen helpt ontwikkelen. Wanneer je het speelgoed op de juiste manier gebruikt, onderhoudt en opbergt, kun je er zeker van zijn dat jouw kind positieve ervaringen zal hebben met ons speelgoed.

Wij, als Speeltantes, hebben een aantal jaren geleden 7 tips opgesteld voor een goede, uitdagende kindertijd.

Lees ze hier:

  1. Kinderen vallen, worden vies en krijgen blauwe plekken. Wanneer we in de speelomgeving van onze kinderen ze te veel betuttelen, dan ontnemen we hen een echte leerervaring. Iedere keer wanneer een kind zich bezeert, dan wordt dat geregistreerd in het lichaam en deze belangrijke kennis wordt uiteindelijk ervaring. Ze leren hun grenzen kennen en nemen dit mee naar de volgende ontwikkelingsfase.
  2. We laten de kinderen niet altijd winnen.   Onze kinderen zullen moeten leren dat ze soms verliezen. Veel studies laten zien dat kinderen die zichzelf kunnen herpakken na een nederlaag, later in het leven het verst komen.  Wanneer we onze kinderen altijd laten winnen, krijgen ze uiteindelijk de eerste nederlaag buitenshuis, waar we ze niet kunnen begeleiden met het verwerken hiervan.
  3. We moeten onze kinderen leren zelfredzaam te zijn in hun leeftijds- en ontwikkelingsfasen. Schoenveters strikken, op je beurt wachten, boterhammen smeren, deelnemen aan een gesprek, fietsen en zorgzaam zijn, wanneer onze kinderen dit leren, kunnen ze zich gemakkelijker aanpassen op school en zijn ze in staat om zich te concentreren op belangrijke dingen en blijven ze niet achter ten opzichte van de groep.
  4. “We moeten onze kinderen passende uitdagingen geven.” Dit zei de Chileense filosoof Humberto Maturana. Wanneer we onze kinderen sensorisch en motorisch stimuleren, geeft dit een goede balans. Het is belangrijk dat je kind geen uitdagingen krijgt waardoor hij of zij de moed verliest. Maar het is ook belangrijk dat een kind uitgedaagd blijft worden. Uit onze ervaring blijkt dat onze kinderen meer kunnen dan wat wij als ouders denken. Zolang onze kinderen veel liefdevolle steun krijgen kan de lat geleidelijk aan hoger gelegd worden.
  5. Vuil mag! Hoe viezer kinderen worden gedurende de dag, hoe meer ze hebben geleerd. Wees enthousiast wanneer kinderen thuiskomen met verf in hun haar, modder op hun kleding of groene vlekken op hun knieën van het gras. Het is een zichtbaar bewijs dat onze kinderen zichzelf hebben uitgedaagd en iets nieuws hebben geleerd.
  6. Leren begint met nieuwsgierigheid. Wees blij met alle ‘waarom-, wat-, hoe’ vragen die jouw kind stelt en met alle ontwikkelingsmaterialen en speelgoed die helpen bij het prikkelen van de nieuwsgierigheid van jouw kind. Probeer je kind te motiveren om op zijn/haar eigen manier de vragen te beantwoorden en om verder te vragen zonder dat jij hen corrigeert. 
  7. Sociale vaardigheden zijn belangrijker dan ABC en tellen vóór de school begint. In onze webshop verkopen wij een groot assortiment boeken en spellen die erg goed voorzien zijn van reken- of taaloefeningen. Het gebruik hiervan is goed om je kind te stimuleren wanneer het extra oefening nodig heeft, erg nieuwsgierig is, of voor onderweg in de auto op vakantie. Maar net zo belangrijk zijn de sociale vaardigheden van onze kinderen. Deze worden niet geleerd vanuit een boek of achter een computer, maar door de omgang met nieuwe mensen of wanneer we samen activiteiten ondernemen en geïnteresseerd zijn in elkaar.

In 2005 kregen we beide kleine kinderen. Sinds die tijd zijn onze vijf kinderen proefkonijnen geweest voor alle soorten speelgoed. We zijn met ons idee gestart vanuit onze woonkamer, werkten hard en doen dat nog steeds. In ons dagelijks leven zorgen we voor een goede balans tussen ons gezin en ons werk.
Door de jaren heen is het bedrijf met ons meegegroeid. We zijn begonnen met enkele producten in de opslag en een simpel scansysteem. Vandaag de dag is ons bedrijf gehuisvest in een fijn kantoor in Hørsholm (DK), hebben we een extern magazijn in Holstebro (DK) en een groeiend aantal fantastische medewerkers. ­

Neem contact op

Tel: +31 (0)10 8080750

E-mail: info@toyacademy.nl