Hier kun je Connetix ballenbanen en magnetisch speelgoed kopen.

Filteren
Selectie verfijnen
Categorie
Prijs
-
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina

STEM speelgoed: de Connetix magnetische ballenbaan.

Connetix is een Australisch merk dat sinds 2019 nieuw magnetisch speelgoed bedenkt en wereldwijd vrolijkheid in kinderkamers, op vensterbanken en woonkamervloeren brengt. Connetix bestaat uit mooie magnetische bouwtegels waarmee je torens, huizen, helikopterplatforms en nog veel meer kunt bouwen. Het is niet alleen stevig want Connetix heeft nog een heel bijzonder kenmerk dat Magna-Tiles, Magformers en andere hoogwaardige magnetische bouwpakketten niet hebben.
Connetix ballenbanen zijn ingenieus omdat ze magnetisch zijn. Je bouwt ze m.b.v. de magnetische bouwtegels van Connetix en de transparante ballenbanenonderdelen van hetzelfde merk. Je kunt de ballenbanen ook met de bouwtegels van Magna-Tiles combineren. Door met deze prachtige en boeiende ballenbaan van het magnetische Connetix te spelen, leert je kind nieuwe vaardigheden op de vakgebieden van STEM. In onze blogpost kun je meer lezen over STEM, STEAM en STREAM.

Connetix ballenbanen vs Magna-Tiles magneten.

Als je al Magna-Tiles in huis hebt, dan kan je kind met nieuwe onderdeden van Connetix magnetische ballenbanen bouwen.
Je kunt bij ToyAcademy een ballenbaanset van Connetix-kopen. Dan kan je kind eenvoudig een mooie, hoge ballenbaan bouwen, want Connetix en Magna-Tiles passen op elkaar. Als je thuis geen Magna-Tiles hebt, kun je:

  • een grote set met vierkante Connetix tegels en ballenbaanonderdelen kopen
  • een kleinere ballenbaanset van Connetix en een set van vierkante Connetix tegels kopen
  • een set vierkante Magna-Tiles en een set Connetix ballenbaanonderdelen kopen

Je kind heeft nl. vierkante bouwtegels nodig om een hoge en grote ballenbaan te bouwen. Met driehoekige en achthoekige onderdelen kun je geen ballenbaan bouwen.

De kwaliteit van Magna-Tiles en Connetix is vergelijkbaar. Ze zijn allebei van ABS-kunststof gemaakt en ze hebben allebei ingekapselde magneten die kunnen draaien. Dit betekent dat ze elkaar altijd aantrekken, ongeacht hoe je kind ze vasthoudt. Ze zijn ook even groot en aan elke zijde zitten twee magneetjes. Connetix is transparanter omdat er geen dwarslijnen in het ontwerp zitten. En de kleuren zijn iets anders.

Voor welke leeftijd is een Connetix ballenbaan geschikt?

Magnetische ballenbanen van Connetix zijn qua veiligheid goedgekeurd voor kinderen vanaf 3 jaar. Dus jonge kinderen kunnen veilig met Connetix spelen. Ze kunnen de tegels ook gemakkelijk in elkaar zetten en ze kunnen de ballen oppakken en neerleggen en dan is het genieten geblazen. Kijk ze eens rollen! Maar als je kind 3 jaar is, heeft het wel wat hulp nodig om een ballenbaan te bouwen. Maar 3 jaar is een goede leeftijd om met het bouwen van Magna-Tiles en Connetix-ballenbanen te beginnen.

Hoeveel ballen zitten er bij een ballenbaan van Connetix?

Als je een Connetix-ballenbaan voor je kind koopt, zijn de ballen natuurlijk inbegrepen. Er zitten 6-8 ballen in elke set. De ballen zijn van plastic en hebben leuke kleuren. Ze zijn groter dan de ballen en knikkers van de meeste andere ballenbanen. Daarom kun je de ballen van andere ballenbanen waarschijnlijk niet voor Connetix gebruiken, en vice versa. Daarentegen kun je bij ToyAcademy extra ballen voor de Connetix ballenbaan kopen.